izmir escort
Hakkı Duman – Wordpress, Seo ve Opencart Uzmanı

2011 – 2012 Öğretim Yılı Başladı

2011 - 2012 Öğretim Yılı Başladı 12011 – 2012 Eğitim öğretim yılı başlamış bulunmakta. Kimileri için bir kabus gibi olsada okullar kimileri için iyi vakit geçirilen bir yer. Şahsen ben pek sevmesemde okulu iyi vakit geçirdiğime inanıyorum. Bu sene üniversitenin son yılı olduğu için güzel bir yıl olmasını temenni ediyorum. Alt sınıftan olan zayıfları veririmde inşallah takıntısız bitiririm şu üniversiteyi. Gecikmiş bir bitirme olacak ama onada razıyım yani. Tabiki bu sadece okuduğum okulun bitişi olacak okumaya devam etmeyi düşünüyorum. Açık öğretimden öğrenimime devam edip büyük adam olacağım 🙂 Hani okuda büyük adam ol derler ya (özellikle anneler) okuyalım bakalım gerçektende büyük adam olacakmıyız görelim.

Annelerin bu sözüne gerçekten ayar olan bir öğrenciyim aslında çünkü etrafımda okumadan da büyük adam olabilen okadar çok kişi varki bu söz tam bir saçmalık geliyor bana. Elinde diplomanızın olması büyük birşey buna diyeceğim yok ama okul insanın kafasına akıl koymuyor yani çok 4 yıllık bitiripde çaycılık edenide gördük devir okuma değil kafayı kullanma derdi. Kafayı devirli kullanacaksın onun içinde hem okuyup hem piyasayı elinde tutmak en mantıklısı diye düşünüyorum.

Ben küçüklüğümden beri okulu sevmeyen bir insan olarak büyüdüm. Pişmanmıyım diye soracak olursanız pişmanım diyebilirim. Maddi açıdan değil ama manevi açıdan pişmanım. Sokakda görseniz yüzüne bakmayacağınız adamlar azim edip okuyarak yüksek bir öğrenim yaptıkdan sonra karşınıza geçip keyifle geriliyor ya işte o zaman keşke bende zamanında okuyup ona bu şansı vermeseydim diye düşünüyorum. Tabi bu bazı durumlar için geçerli bn çoğu zaman bu tip insanları adam yerine koyup yüzüne bile bakmıyorum. Benim için adam olmak okumak yada okumamak değil gururlu ve dürüst olmaktır. Gerisi fasa fiso.

Bu aşamada devletimizinde çook büyük eksikliği var aslında. İçimde her zaman ukte olarak kalmış bi duyguyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben meslek lisesi mezunuyum ve üniversite sınavında sadece bilgisayar öğretmenliği tercih edebiliyorum. Diğer tercihlerimde mesela mühendislik seçtiğimde benden alan dışı tercih diye puan kırılıyor oysaki düz lisedeki adam hiç bir alt yapısı olmadığı halde bilgisayar mühendisi olabiliyor hemde kolaylıkla.

Sonrasında ise alt yapısı olup okuyamayan adam tekniker oluyor hiç bir bilgisi olmayan adamsa üniversite aldığı yarım yamalak eğitimle mühendis olup tekniker vatandaşa üstlük yapıyor. Böyle bir eğitim sistemi olabılırmı allah aşkına sırf bu eğitim sistemi yüzünden bile yaşanmaz bu ülkede çünkü adaletin olmadığı en basitinden buradan belli oluyor yani. Bilgililer ezilmeye mahkum bilgisi olmayan adam ise mühendis olup 5 bin lira maaş ile hayatını yaşıyor.

Şimdi soruyorum sayın hocam sizce bu eğitim sistemi mi ? Bence bu dış güçler tarafından ülkemizde iyi yetişmiş elemanlar çıkmasın diye yapılan bir oyun. Çünkü alt yapısı olan adam belkide mühendislik fakültesinde bilgisine bilgi katarak kendini aşacak ve ülkemize büyük hizmetler sunacak ama ona bu imkan sunulmuyor. Sonra bu ülke gelişmiyor deniliyor.

Gelişmeyecek tabi haberlerde görüyoruz yok o fabrikası açıldı yok bu fabrikası açıldı yok türk mühendisler bilmem ne uçağı yaptı yok en iyi deniz saldırı gemisi yapıldı ulan siz değilmisiniz yaptığınız saldırı gemisini gürcistana satıp sonra o gemiyle türk gemisinin basılıp rehin alınmasına sessiz kalan devlet?

Atatürk için sarhoş diyorlar çok içiyormuş diyorlar ulan adamın sarhoş kafasıyla kurduğu bu mübarek turk cumhuriyetini siz ayık kafanızla yönetemiyorsunuz bire densizler. Bu konuyu açarken sadece 2011 – 2012 eğitim öğretim yılının başladığını ve artık blogumda eskisi gibi fazla yazı paylaşamayacağımı belirtecektim ama neye niyet neye kısmet yine kaptırdım kendimi 🙂 İnsanı öyle dolduruyolar ki bazen patlayı veriyor. Lafın kısası.. Ne diyeceğimi unuttum ya herneyse hoşçakalın 🙂

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright 2010 Hakkı DUMAN Kişisel Blog. Tüm hakları saklıdır.