Tanıtım Yazıları

Almanya Vizesi Almak

Almanya Vizesi

Almanya Vizesi

İşverenler için Ticari almanya vizesi Evrakları:

En az 6 ay geçerli pasaport
2 Adet beyaz fon son 6 aylık vesikalık resim
Şirket Antetli kağıdına görevini, gidiş amacını, hangi tarihler arası gidileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılacağını belirten dilekçe
Karşı taraftan fax yada mail olarak davetiye
Almanya ile Ticari faaliyette bulundugunuza dair belgeler
İmza sirküleri fotokopisi
Vergi levhası fotokopisi
Son 6 aylık Faaliyet belgesi fotokopisi
Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
Tapu, Ruhsat fotokopisi
Son dönemli hesap cüzlanı fotokopisi yada banka yazısı
Çalışanlar için Ticari

Evrakları:

En az 6 ay geçerli pasaport
2 Adet beyaz fon son 6 aylık vesikalık resim
Şirket Antetli kağıdına görevini, gidiş amacını, hangi tarihler arası gidileceğini ve tüm masraflarının şirket tarafından yada kendi tarafından karşılacağını belirten dilekçe
Karşı taraftan fax yada mail olarak davetiye
Almanya ile Ticari faaliyette bulundugunuza dair belgeler
İmza sirküleri fotokopisi
Vergi levhası fotokopisi
Son 6 aylık Faaliyet belgesi fotokopisi
Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
İşe giriş bildirgesi si
Son 3 aylık maaş bordrosu fotokopisi
Tapu, Ruhsat fotokopisi
Son dönemli hesap cüzlanı fotokopisi yada banka yazısı

gerekli işlmler ve gereksinimler.

1- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları;
Lacivert (UMUMİ) Pasaport : VİZE ALMAK ZORUNDADIR
Yeşil (HUSUSİ) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
Gri (HİZMET) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
Kırmızı (DİPLOMATİK) Pasaport : VİZEYE GEREK YOKTUR
2- Lütfen pasaport geçerlilik süresinin seyahat bitim tarihi itibariyle en az 6 ay ve üzeri olmasına dikkat ediniz.
3- Federal Almanya Başkonsolosluğu pasaportların 2. sayfasındaki hamilinin imzası kısmının pasaport sahibi tarafından mutlaka imzalı olmasını istemektedir.
4- Vize başvuru formları eksiksiz olarak büyük harfle doldurulmalı ve mutlaka pasaport sahibi tarafından imzalanmalıdır.
Vize müracaatı için ayrıca 2 adet imzalı beyanname istenmektedir.
(Form ve beyanname web sitemizde mevcuttur)
5- Aile ziyareti veya turistik ziyaret amacıyla başvuruda bulunacak olan vatandaşlarımız ŞAHSEN başvuru yapmak zorundadırlar.
(Seyahat acentaları başvuru yapamaz)
6- Federal Almanya Başkonsolosluğu tüm vize başvurularında yeni çekilmiş, rötuşsuz, arka fonu beyaz ve
Biometrik özelliklere sahip 2 adet vesikalık fotoğraf istemektedir.
İstenilen özelliklere sahip olmayan fotoğrafların vize başvurusu kesinlikle kabul edilmemektedir.
7- Yeni pasaport almış olan, pasaportunda hiç vizesi bulunmayan ve daha önceki
başvurusunda RED almış olan yolcular başvuru için Pasaport Şube Müdürlüğü’nden alacakları Protokol yazısı ile müracaat edebilirler.
8- Anne ve baba ayrı yada herhangi birisi ile seyehat edecek olan 18 yaşından
küçük çocuklar için Noter Onaylı MUVAFAKATNAME istenmektedir.
9- Federal Almanya (Schengen) vize başvurusu için tüm Schengen ülkelerini kapsayan Seyahat Sağlık Sigortası yapılması zorunludur.
(Seyahat Sağlık Sigortası tüm başvurularda tarafımızca yapılmaktadır.)
10- Federal Almanya Başkonsolosluğu randevu sistemi ile çalışmaktadır.
(Başvurunuzun seyahat tarihinize rahatlıkla yetişebilmesi için en az 20 gün önceden pasaportunuzu ve gerekli evrakları bize teslim etmiş olmanız gereklidir.)


Düşüncelerinizi Paylaşın