Çene Dolgusu Nedir, Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu işlemi, çenesinin kas yapısında eksiği olan veya çenesi istediği gibi görünmeyen kişiler tarafından kişiler tercih edilen, ameliyatsız ve etkili bir çene estetiği yöntemidir. Çene dolgusu yalnızca estetik görüntüsünün düzgün olmasını sağlamaz. Fiziksel veya doğuştan olarak çene yapısının hasarlı olması durumunda da, düzeltilebilecek hastalar için tercih edilebilecek yöntemlerdendir.
Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusunun yapılışı için öncelikle mevcut olan çene şekli incelenir. Dolgu yapılmasına uygun bir kas yapısının tespit edilmesi durumunda, hastaların istedikleri çene şekline bağlı olarak dolgu kendilerine yapılır. Çok uzun bir işlem olmayan çene dolgusu, yapılmasından kısa bir süre sonra gözle görünür şekle bürünür.
Çene Dolgusu Zararları Nelerdir?
Çene dolgusunun zararlı etkileri, cerrahi bir işlem uygulaması yapılmamasından ve kimyasal bir madde kullanılmamasından kaynaklı olarak fazla değildir. Çene dolgusu yapılmasından sonra çenede bazı kızarma ve morluklar görülebilir. Bu kızarıklıkların tümü botoks gibi birkaç gün içinde geçecektir. Bunun yanında, çok düşük bir ihtimal olarak çene dolgusu yapılan kişilerde, dolgunun cilt alerjisi yapması sonucunda kan toplaşmaları ve şişlikler meydana gelmeye başlayabilir. Çene dolgusunun bu yan etkilerinin görülmesi durumlarında mutlaka işlemleri gerçekleştiren doktorlar ile iletişime geçilmelidir.
Çene Dolgusu Ne Kadar Kalır?
Çene dolgusunun kalıcılığı, yapıldığı maddeye ve dolgu yaptıran kişilerin bünyelerine göre değişiklik gösterir. Günümüzde aktif olarak yapılmakta olan pek çok çene dolgusu, hyaluronik asit ile yapılır. Kolay bulunabilir ve diğer malzemelere göre daha uygu fiyatlı olmasından dolayı tercih edilen hyaluronik asit ile yapılan dolgular, genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcıdır. Yağ dolgusu ile yapılan çene dolgularının ise minimum 2 yıl dayanıklılığının olduğu bilinir. Vücut dolgularının en iyi yöntemi olarak bilinen kök hücre tedavisi ile yapılan çene dolguları ise 5 yıla kadar kalıcı olduğu bilinen dolgular arasında yer alır. Bir kaza sonucunda çenesinde hasar oluşmuş kişiler için bundan dolayı kök hücre tedavisi daha uygun görülür.
Çene Dolgusu Sonrası Ne Yapılmalı?
Çene dolgusu sonrası yapılacaklar, dolgu yapılan yerlere hasar gelmeyecek şekilde yapılmaya dikkat edilmelidir. Dolgunun tamamlanmasından sonra birkaç saat mutlaka kişilerin dik ve oturur pozisyonda olmaları önemlidir. Ayrıca dolgu sonrasındaki birkaç gün spor yapılmaması, zorlayıcı Bakırköy escort hareketlerden kaçınılması ve ilgili bölgeye su da değdirilmemesi önemlidir. İlk 24 saat içinde suyun değdirilmemesi ile beraber, en az 1 hafta cilt yüzeyine bastırarak yapılacak her şeyden kaçınılması gereklidir.
Çene Dolgusu Kaç Saat Sürer?
Çene dolgusunun yapılış süresi, 10 ile 15 dakika arasında değişir. Çene dolgusu yaptıracak olan kişilerin ciltlerinin çok hassas olması durumlarında işlem daha yavaş yapılır. Ancak anestezi işlemi uygulansa dahi toplam çene dolgusu süresi 15 dakikayı geçmeyecektir.