izmir escort
Hakkı Duman – Wordpress, Seo ve Opencart Uzmanı

CV Nedir? Nasıl Hazırlanmalıdır?

Okul hayatını yeni bitirmiş, iş hayatına atılmak isteyen kişilerin kendi kişisel bilgilerini, hobileri, iletişim bilgilerini ve öğrenim durumlarını belirttikleri ve varsa geçmişte çalıştıkları durumları yazdıkları belgelere CV denilmektedir. CV de olmazsa olmaz kesin verilmesi gereken bilgiler vardır bunlar: kimlik bilgileri, eğitim bilgileri, yaptığınız iş deneyimleri, uzmanlık alanlarınız, referanslarınız, diploma ve varsa sertifikalar, bitirmiş olduğunuz kurslar, iletişim bilgileriniz, iş deneyimleriniz, yabancı dil bilgileriniz ve yapmaktan hoşlandığınız olayları yazmanız gerekmektedir. İnternet ortamından kişisel bilgileri yazabilmeniz adına bulunan cv örnekleri ni doldurarak çalışmak istediğiniz kurumlara verebilirsiniz.

cv doldur urken bir takım kurallara dikkat etmeniz gerekmektedir. Kendiniz hakkında eksik bilgiler vermekten kaçının, yalan bilgiler vermeyin, özgeçmişinizin kısa ve net bilgilerin yer almasına özen gösterin, hazırlamış olduğunuz CV’nin bir bütün olarak kendi içerisinde tutarlı olmasına dikkat edin. Başvuru yapmak istediğiniz bölümün ya da işin dışındaki bilgilerinizi vermenize gerek yoktur bu bilgileri vermekten kaçının, iş başvurusunda bulunacağınız kurum ile çok ilgili olduğunu fark etmediğiniz müddetçe ilgi alanlarınızdan ve sosyal hayatınızdaki faaliyetlerinizden bahsetmenizin bir anlamı yoktur. Özgeçmişinizin size iş için sadece görüşmeye çağıracağını sakın unutmayın ve özgeçmişinde kesinlik ile verdiğinizin bilgilerin doğru olmasına özen gösterin.

İnternet ortamında yer alan boş cv örnekleri ni inceleyerek içlerin içeriğini beğendiğiniz bir tanesini kişisel bilgilerinizi doldurarak özgeçmişinizi oluşturabilirsiniz. Genel olarak bilinen 3 çeşit cv örneği mevcuttur, bunlar; Fonksiyonel CV, kronolojik CV ve yeni mezunlar yani deneyimsizler için hazırlanmış olan CV’dir. Kendinize uygun görmüş olduğunuz özgeçmiş örneğini belirleyerek özenli bir şekilde doldurmaya başlayın. Bilgilerinizi doldururken A4 boyutunda kağıt kullanmaya, yazı karakterinin büyüklüğün 14 punto olmasına, satır aralıklarının tek olarak bırakılmasına,yazı tipinin genel olarak Times New Roman, Helvetica ya da Arial olmasına, adres ve telefon gibi bilgilerinizi yazarken yazı boyutunun 10 punto olmasına, başlığın ise 13 punto olarak ayarlanmasına ve son olarak isminizin koyu harfler ile yazılmasına sağ üst köşeye en son çekilmiş yüzünüzü ön plandan net olarak görünmesini sağlayan bir adet fotoğraf yerleştirerek CV’nizi tamamlamanız mümkündür.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright 2010 Hakkı DUMAN Kişisel Blog. Tüm hakları saklıdır.