izmir escort
Hakkı Duman – Wordpress, Seo ve Opencart Uzmanı

Havaalanları yangınlarında nasıl araç kullanılmadır?

Yangınlar bilinen afetlerin başında gelmektedir.  Yangın doğal yolla çıkabileceği gibi insan hatasına bağlı olarak da çıkabilmektedir. Kişinin evinde ocağı açık unutup bir müddet sonra çakmağı ateşlemesi sonucu çıkan patlama yangın ile sonuçlanmaktadır.  Yangının tekrar etmemesi için en ufak bir kıvılcım kalmadığından emin olana dek söndürülmesi gerekir. Bu söndürme işlemini de yangın söndürme ve yangında zor durumda olanları kurtarma işlemini görev edinen kuruluş olan itfaiye yapmaktadır. İtfaiye çalışanları tarafından özen ile yangının söndürülmesi için çeşitli itfaiye araçlarına ihtiyaç vardır. Yanan yerin her bölgesinin söndürülmesi için itfaiye araçlarında 90 metreye kadar uzanabilen hortum kapasitesine sahip çıkrıkların olması gerekir. İlk müdahale çıkrığı galvaniz kaplı şase ve paslanmaz çelik yüzeye sahip olmalıdır.

Günümüzde her yere seyahat edebilme özgürlüğünün olması ve bu seyahatin zamandan tasarruf amacı ile hava yolu kullanılarak yapılıyor olması havaalanlarının artmasını sağlamıştır. Havaalanlarının artması ile yangın, patlama gibi endişeleri durumlarda yangının hemen söndürülebilmesi adına havaalanlarına özel olarak geliştirilmiş olan itfaiye araçları kullanılmaktadır. Havaalanındaki yangınlara hızlı bir şekilde müdahaleyi kolaylaştıran itfaiye araçları ikiz motor ve 12000 litre su basabilen yangın pompası gibi özelliklere sahiptir. Yüksek yerlerdeki yangın durumlarında korkusuzca yükselerek yangını anında söndürür.  Ayrıca havaalanı için özel yapılan itfaiye aracında otomatik açılan yan kapılar, kabin içinde aracın tüm fonksiyonlarını gösteren elektronik gösterge paneli 16000 litreye kadar çıkabilen su tankı kapasitesi ve her yöne kolay hareket edebilme özellikler, tasarımı ve işlevselliği ile tartışmasız mükemmel bir araçtır.

Yangın durumunda en büyük görev koşulsuz şartsız itfaiye çalışanlarına verilmektedir. Yangın olan binayı ve içinde bulunan kişileri hasarsız bir şekilde kurtarmaları için itfaiye araçlarına ihtiyaçları vardır.  Şehir içlerindeki yangınlarda daimi olarak kullanılan şehir tipi itfaiye araçları olarak adlandırılan araçlar dar sokaklarda bile güçlü ve yüksek manevra kapasitesi ile itfaiye çalışanlarının yangın yerine daha hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır. Araç içinde bulunan 90 metreye kadar ulaşan su hortumu kapasitesine sahip acil durum çıkrığı sayesinde yangın esnasında ulaşılmayan, söndürülmeyen mekan kalmamaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright 2010 Hakkı DUMAN Kişisel Blog. Tüm hakları saklıdır.