Php’de Admin Paneli Oluşturma
Günümüzde statik web sayfalarından ziyade dinamik web sayfaları tercih edilmekte ve bu müşterinin işini son derece kolaylaştırmakta.Diyebilirimki artık HTML siteler piyasadan yok olmakta.Admin panelli sayfalar daha çok hazır scriptlerden editlenerek nadiren de web geliştiricileri tarafından kodlanarak web sayfalarına dönüştürülmekte.Bu konuya biraz değinerek bir php web sayfamıza nasıl admin paneli oluşturacağını anlatalım.Aşağıda size vereceğim kod dizilerini belirttiğim ad ile php sayfası olarak kaydederseniz admin paneliniz sorunsuz çalışacaktır.
ayar.php
Bu kısımda user ve pass kısımları kullanıcı adı ve şifremizi temsil ediyor bu kısımları kendinize göre ayarlayınız..
index.php
login.phpadmin.php
"; echo "Çıkış Yap"; } ?>login.php
logout.php
BİR YORUM YAZIN
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 9 YORUM
Eline sağlık kodlar çok yararlı kısa ve öz anlatım bundan iyi anlatım olmazdı Teşekür.
benim için ve php ye yeni bşlayan çok güzel……..
php ye yeni basladım. yardımcı olurmusunuz…
ben web tasarım öğrencisiyim. Projemde admin paneli oluşturulacak. siteye sadece admin bilgi girebilecek. bunun dışında kullanıcı girişi olacak. Üye falan alınacak. Ya bnm anlamadığım bu kodların arkasında veri tabanı olacakmı? ( olacağını tahmin ediyorum. başka türlü kullanıcı adı ve parolayı nereden bilecek) veri tabanı nasıl yapılacak ve bağlantı nası vereceğim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
programlama kategorisi altında tüm sorularına cevap bulabilirsin sema tabiki veritabanı kullanacaksın programlama kategorisini bi dolaşmanı öneririm.
Merhaba;
Bende php ye yeni başladım yukarıda paylaştığınız dosyalar ftp de public.html klasörünemi atılıyor öyle ise sitemiz için oluşturduğumuz anasayfa ile yukarıda olan index.php dosyası (ikisiniz ismide index.php) çakışmıyormu?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim…
admin paneli için yeni bi klasor oluşturmalısın mesela admin diye bir klasor olusturup dosyaları onun ıcıne atmalısın root dizinine atarsan çakışır tabikide.
Dosyalarıda ek olarak koysaydınız çok makbule geçerdi çok güzel bir paylaşım gerçekten..
index.php nin altındaki php kodu fazlalık. ( tagından sonrakiler)
Normalde hata veriyor onu silerseniz kod sorunsuz çalışıyor.
Çalışmalarınızdan ötürü sizlere çok Teşekkür Ediyorum Hakkı Bey
Nereyi kastediyorsun anlamadım ama orda fazlalık bi kod göremiyorum ayrıca gayet normalde çalışıyor 🙂