izmir escort
Hakkı Duman – Wordpress, Seo ve Opencart Uzmanı

2016 yılı katip alımları ne zaman yapılacak?

bilgisayar-basinda-insanlar-140x140Bilindiği üzre eğitim sisteminde yeni sayılabilecek bir lise öğrenim bölümü bulunmakta. Bu lise alanının ismi adalet alanı. Adalet alanı okuyan lise öğrencileri bilgisayar üzerinde klavye eğitimi, UYAP eğitim alıyorlar ve bu liseden mezun olduklarında zabıt katibi veyahut infaz koruma memurluğu diplomasına sahip oluyorlar. Bu diploma öğrencinin mezun olduktan sonra bir adliyede veyahut bir avukatlık kurumunda çalışabileceğine işaret ediyor.

Ancak bu bölümden mezun olanların bir devlet kurumuna yerleşip işe başlayabilmeleri için KPSS’den geçer puan almaları gerekiyor. Bilindiği üzre 2014 yılında bir KPSS sınavı gerçekleştirildi. KPSS sınavının geçerlilik süresi de iki yıl olarak karşımıza çıkmakta. Yani 2014 yılında sınava girip başarılı sonuç alanların bu yıl devlet dairelerinde çalışmaya hak kazanabilmeleri gerekmekte. Ancak tam da bu hususta şu sıralar adalet alanı lisesi ve adalet alanının meslek yüksekokulu öğrencilerini son derece can sıkıcı bir hadise bekliyor.

BEKLENEN İLAN BİR TÜRLÜ AÇILMADI !

Adalet Bakanlığı tarafından yaklaşık bir ay kadar bir süre önce bir açıklama yapıldı ve açıklamada Adliye kalemlerinde çalışmak isteyen zabıt katibi adaylarına bir müjde verilmişti. Adalet Bakanlığınca yapılan açıklamada Haziran ayına kadar 3000 zabıt katibi alımının gerçekleştirileceği ifade edilmişti ancak Nisan ayına gelinmesi ve buna rağmen henüz herhangi bir açıklama yapılmaması zabıt katibi adaylarını bir hayli üzen bir husus oldu. Elimize ulaşan bilgilere göre hala zabıt katibi adayları için zabıt katibi alım ilanı açılmadı ve bu durum KPSS çanlarından ötürü de adayların bir hayli canını sıktı.

İCRA KATİPLİĞİ SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Bir diğer önemli husus ta icra katipliği alımları ile ilgili. Elimize ulaşan verilere göre oldukça uzun bir zaman geçmesine rağmen hala icra katipliği sözlü mülakatının sonuçları açıklanmadı.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright 2010 Hakkı DUMAN Kişisel Blog. Tüm hakları saklıdır.