izmir escort
Hakkı Duman – Wordpress, Seo ve Opencart Uzmanı

Kosgeb Hibe Kredi Nasıl Alınır?

Kosgeb Hibe Kredi Nasıl Alınır? 1KOSGEB kendi işini kurmak isteyen kişiler için uygulamalı girişimcilik eğitimi vererek devlet desteği ile hibe kredisi kullanılarak kendi işlerini kurmalarını sağlayan bir sistemdir. KOSGEB uzun yıllardır özellikle genç girişimcilere ciddi anlamda hibe kredileri sağlayarak, kişilere kendi işlerini kurma imkanı vermektedir.

Sayfa İçeriği

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Girişimci adayları uygulamalı girişimcilik eğitimleri verdikten sonra KOSGEB tarafından hibe desteği sunmaktadır. 18 yaşından büyük olan herkes için hibe desteği 2020 yılında 60.000 TL olarak belirlenmiştir. 30 yaşından küçük olan genç girişimciler ile kadın, gazi ve şehit yakınları en az yüzde on daha fazla hibe desteğine sahip olabilmektedir.

KOSGEB Hibe Kredisi Neden Verilir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından kurulan Küçük Ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Ve Destekleme İdaresi KOSGEB adı altında hizmet vermektedir. Destek sağlamak amacıyla genç girişimcilere hibe kredileri veren bir kurum olarak varlığını sürdürmektedir KOSGEB’den yararlanmak amacıyla ilk olarak yeni iş kuracak girişimci adaylara girişimcilik destek programı çerçevesinde hibe desteği verilmektedir. Ancak bu kredileri alabilmek için kişilerin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir.

KOSGEB Hibe Kredisi İçin Başvurular Kişilerde Aranan Özellikler Nedir?

  • Kişinin 18 yaşından büyük ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir.
  • KOSGEB’den daha önce hibe kredisi almamış olması gerekir.
  • Terör suçlarından hapis almamış ve terör örgütü mensubu olmayan kişiler olmalıdır.
  • Yine herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmıyor olmak KOSGEB hibe kredisinden yararlanmak için gerekli şartlar arasındadır.

KOSGEB Kredisi Almak İçin Uygulanması Gerekir Uygulanması Gereken Adımlar Nelerdir?

KOSGEB desteklenen nace kodları içerisinde bulunan bir iş fikrine sahip olmak gerekir. KOSGEB her iş sahasına destek vermemektedir. KOSGEB tarafından düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine başvurarak kursu tamamlayıp Girişimcilik Sertifikası almak gerekmektedir. Yine İşletmeyi kendi sermayesi tarafından gerekir. Daha sonra KOSGEB geleneksel Girişimcilik Destek Programı ve sonrasında iş kurulduktan ve geliştirilen bir süre sonra iş uygunsa İleri Girişimcilik Destek Programı başvurusunda bulunmak gerekir. Daha sonra KOSGEB tarafından kişiye verilen gün geldiğinde KOSGEB iş planı projesi yetkililere sunmak gerekmektedir.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Destek Programı Çerçevesinde Kişilere Verilen Hibe Oranları

İşletmenin kurulduğu an başvuru yapma ile birlikte şahıslar 5 bin TL, sermaye şirketi 10.000 TL olarak hibe almaktadır. İşletmenin kurulduğu ilk aydan itibaren 12 ay arasında olan çalıştırılan kişilerin ödenmiş prim sayıları 1080 gün ve üstü ise yıl sonu 20000 TL alınmaktadır. İşletmenin ilk yılında 30 yaşından küçük genç girişimci ise veya gazi, engelli, şehit, yakını ise ve kadın girişimci ise o zaman fazladan 5000 TL hibe almaktadır. Toplamda işletmenin ilk yılında 30 bin TL hibe almak mümkündür. İşletmenin 12 ve 24 ayları arasında yine 5 bin TL ile hibe desteği sağlamaktadır.12- 24 ay arası tavan prim günü 1440 ya da üstüne ulaşırsa kurum tarafından 20 bin TL hibe daha sağlanmaktadır. Toplamda işletmenin ikinci yılında da 30 bin TL hibe almak mümkündür. 24 ay içinde böylece 60 bin TL hibe almak hibe sağlamaktadır

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Copyright 2010 Hakkı DUMAN Kişisel Blog. Tüm hakları saklıdır.